RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Вакарчук знову вирішив піти з Ради: з чим це пов'язано

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук оголосив про відхід з парламенту.

Відповідну заяву він зробив 11 червня на брифінгу в Маріїнському парку.

Вакарчук заявив, що його основною метою було привести в Раду нових патріотичних людей.

"І ось я вважаю, що більшою мірою наше завдання здійснилася. Наша фракція хоч і не велика, але ефективна ... Ви це бачите самі, це фракція, яка вже не раз рятувала політику від помилок і зробить це ще не раз", - заявив він.

Вакарчук наголосив, що три місяці тому Кіра Рудик очолила партію "Голос" на його запрошення, щоб політсила перестала асоціюватися з ним самим. Другою причиною свого рішення Вакарчук назвав інформаційний аспект.

"Аспект номер два - інформаційний. Ви добре знаєте, що останні три роки на мене персонально постійно намагаються лити дезінформацію, бруд, відверті маніпуляції і просто негатив. Скажу чесно - на мене це не діє. Це виникло тоді, коли в чиємусь параноїдальний уяві виникла ідея, що я буду балотуватися в президенти", - заявив Вакарчук.

Третьою причиною, за його словами, стало те, що рік тому після президентських виборів перед ним стояв непростий вибір.

"Коли створював партію "Голос", я розумів, що іншого виходу, ніж йти на парламентські вибори з цією партією, немає. Вакуум, який був створений, розділив країну на тих, хто за Зе і тих, хто за Пороха. Ми дали їм альтернативу", - повідомив він.

За словами політика, він вважає свою місію частково виконаною, а фракцію "Голос" очікує багато важливих подій.

"Наступний мій етап - зробити так, щоб молоді люди стали справжніми лідерами майбутнього. У планах великий освітній проект. Я зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата України. Але це рішення не означає, що я припиняю свою політичну діяльність або припиняю діяльність в партії" голос ", - резюмував Вакарчук.

Відзначимо, Вакарчук обирався нардепом у 2007 році за списком блоку третього президента Віктора Ющенка НУНС. У вересні 2008 року він склав депутатські повноваження.

Як повідомляв "Апостроф", в березні на з'їзді партії "Голос" 11 березня замість Святослава Вакарчука новим керівником було обрано нардеп Кіра Рудик.