RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Замість Вакарчука партію "Голос" очолила нардеп з топ-100 найбільш успішних українок

На з'їзді партії "Голос" 11 березня замість Святослава Вакарчука новим керівником було обрано нардеп Кіра Рудик.

Про це повідомляється на сайті партії.

При цьому Вакарчук залишив посаду керівника, але залишається лідером партії.

"Сьогодні ми стоїмо перед дуже серйозним викликом: влада під виглядом нових облич насправді протягує старі. Ми ж своїм прикладом демонструємо протилежне: ми приводимо до лідерських позицій і в партії, і в парламенті нових професійних людей. Саме тому сьогодні на з’їзді партії "Голос" обрав новою головою партії найкращого управлінця з нашої команди Кіру Рудик. Кіра уособлює собою сучасність. І цю сучасність вона привнесе в роботу партії разом з неоціненим досвідом управління великими командами. А я як лідер буду продовжувати розбудовувати партію", - заявив Вакарчук в спеціально записаному ролику.

Кіра Рудик народілась 14 жовтня 1985 року. У 2008 році закінчила факультет інформатики Києво-Могилянської академії за спеціальністю "Інформаційні управляючі системи та технології".

Працювала в декількох IT-компаніях України і США, пройшла шлях від тестувальника до топ-менеджера. 8 місяців працювала в США, повернулася в Україну, займалася організацією процесів, менеджментом і пошуком команд для стартапів. У 2016 році стала головним операційним менеджером в українському підрозділі стартапу Ring.

На виборах в Раду в 2019 році обрана народним депутатом від партії Голос, №3 в списку. Перша заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації. Співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Сінгапуром.

12 грудня 2019 року Рудик стала співголовою міжфракційного об'єднання "Гуманна країна", створеного з ініціативи UAnimals для популяризації гуманістичних цінностей та захисту тварин від жорстокості.

Рудик входить до списку 100 найуспішніших жінок України.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді партія "Голос" зробила резонансну заяву, що Україна повинна вийти з Мінських угод і заморозити ситуацію для посилення власних позицій.

У січні 2020 року невідомий погрожував розправою активістці "Голоси" Ользі Кравчук.