RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Деркач злив нову порцію "плівок" Порошенко з Байденом: скандальні деталі і відео

Народний депутат Андрій Деркач оприлюднив чергові записи розмов п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-віце-президента США Джозефа Байдена, які, на його думку, дають нові відомості про міжнародну корупцію і зовнішнє управління Україною.

Записи було продемонстровано під час прес-конференції, на якій Деркач, зокрема, заявив, що за закриття справи проти компанії Burisma пропонували хабар 50 мільйонів доларів. З цієї суми, нібито, офіційно засвітили лише 6 млн, а зі справи зникли компанії, близькі до сім'ї Байдена.

На першому з нових записів Байден вимагає від Порошенка не чіпати главу НАК "Нафтогаз" Коболєва, якого нібито хоче зняти тодішній прем'єр. Порошенко відповів, що розбереться з цим. Коментуючи цей запис, Деркач стверджував, що Коболєва кришували американці для сукупного доходу на псевдореверсе російського газу, коли його купували через Словаччину з націнкою.


Друга розмова Байдена з Порошенком стосується спроб змусити прем'єр-міністра Гройсмана виконати вимоги МВФ. Інакше американці не дадуть кредитних гарантій. Порошенко теж відповів, що займеться цим.

Як повідомляв Апостроф, 19 травня Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито можуть свідчити про вплив екс-віце-президента США Джозефа Байдена на Петра Порошенка.