RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Кабмін призначив тимчасового голову Міносвіти: біографія і фото

У четвер, 25 червня, Кабінет міністрів України на своєму засіданні призначив ректора Чернігівського технологічного університету Сергія Шкарлета в.о. міністра освіти.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Новое время".

Сергій Шкарлет - випускник Київського політехнічного інституту. У 2010 році став наймолодшим в Україні ректором, очоливши Чернігівський національний технологічний університет. У тому ж році Шкарлета вибрали в Чернігівську обласну раду від Партії регіонів. Після обрання він заявляв в інтерв'ю, що є прихильником Партії регіонів ще з 2004 року.

Незважаючи на це, після Революції гідності він балотувався на місцевих виборах 2015 року до Чернігівської облради від "Блоку Петра Порошенко", але цього разу обраний не був.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше розповів журналістам, що Сергія Шкарлета в глави МОН висунуло ректорське співтовариство. Про те ж повідомляв і президент Володимир Зеленський.

Сергію Шкарлету 47 років. Він народився 19 жовтня 1972 року в Коканді (Узбекистан). Закінчив факультет прикладної математики за фахом "математичне забезпечення системи автоматизації". Отримав диплом за спеціальністю "інженер-математик", пізніше отримав другу вищу за спеціальністю "економіст".

Працював інженером-конструктором Ніжинського НВК "Прогрес", де виробляють ракетно-артилерійські боєприпаси. Звідти пішов в викладацьку діяльність. Був ректором Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права.

Відзначимо, що посада міністра освіти залишається вакантною з 4 березня, коли уряд відправив у відставку Кабмін Олексія Гончарука. Анна Новосад, яка була міністром освіти і науки в Кабміні Гончарука, відмовилася працювати в новому Кабміні. До цього обов'язки міністра освіти і науки виконувала Любомира Мандзій.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на пост міністра освіти і науки.