RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Зеленського відреагували на заяву глави НБУ про відставку

В Офісі президента України Володимира Зеленського відреагували на відставку Якова Смолія, глави Національного банку України.

Відповідне повідомлення розмістила прес-служба Офісу президента в Facebook.

Відзначається, що правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на принципах незалежності та професіоналізму.

"Національний банк України спільно з урядом повинні продовжувати реалізацію виваженої монетарної та фіскальної політик, що слугуватиме запорукою для забезпечення макроекономічної і фінансової стабільності і сприятиме економічному зростанню і відновленню банківського кредитування", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в ОП підкреслили, що політизація питання діяльності Національного банку України може негативно позначитися на його незалежності.

"Наголошуємо, що дискусії про діяльність Національного банку України повинні базуватися виключно на принципах професіоналізму та повинні бути позбавлені політичного забарвлення, яке може мати негативний вплив на інституційну спроможність та незалежність Національного банку України", - додали в ОП.

Як повідомляв "Апостроф", українці в соцмережах вкрай негативно відреагували на відставку Смолія, сприйнявши її як передвісницю дефолту.