RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Леонід Кучма припинив роботу в переговорній групі по Донбасу

Колишній президент України Леонід Кучма вийшов зі складу Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента України.

Президент України Володимир Зеленський подякував Леоніду Кучмі і зазначив, що його робота в Мінському процесі була надзвичайно важливою і одночасно складною, і заявив, що з повагою і пошаною ставиться до його вирішення про припинення участі в діяльності ТКГ.

"Дякую за всі зусилля, яких ви доклали для розблокування Мінського процесу задля досягнення миру. Ваш досвід був надважливим і надзвичайно потрібним. Завжди готовий почути вашу пораду в майбутньому", – сказав Володимир Зеленський під час зустрічі з Леонідом Кучмою, яка відбулася 28 липня.

Зі свого боку другий президент України зазначив, що за останній рік робота ТКГ була відновлена та значно просунулася, було здійснено низку важливих кроків, досягнуто важливих домовленостей.

Леонід Кучма зауважив, що й надалі у разі потреби готовий ділитися досвідом і надавати консультації щодо кроків на шляху до встановлення миру.

Як повідомляв "Апостроф", з початку доби понеділка, 27 липня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі почався повний і всеосяжної режим припинення вогню.

Зразу ж після початку перемир'я проросійські бойовики кілька разів порушили режим повного і всеосяжного режиму припинення вогню, який почався з півночі 27 липня.

Додамо, що 27 липня окупанти тричі обстріляли позиції підрозділів ООС, що тримають оборону на Донбасі, застосувавши протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.