RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Наслідки будуть трагічними: Зеленський висловився про передачу "вагнерівців" Росії

Президент України Володимир Зеленський вважає несправедливим рішення Білорусі, яка проігнорувала запит від України щодо передачі бойовиків російської ПВК "Вагнера" і передала затриманих Росії.

Про це глава держави написав на своїй Facebook-сторінці.

У своєму пості Зеленський назвав затриманих представників приватної військової компанії Вагнера "демонами сучасної війни" і попередив про трагічні наслідки рішення передати їх в Росію, перш за все для самої Білорусі.

"Ми розуміємо, що "вагнерівці" все одно повернуться до свого звичного заняття - поширення війни. Дай Бог, щоб білоруській владі не довелося і на своїй території отримати ще один палаючий знекровлений Донбас, створити який всі ці "вагнерівці" дуже добре вміють", - зауважив президент України.

Рішення Білорусі він назвав "дивним, некоректним і точно неприйнятним в дружніх міждержавних відносинах".

"Вважаю таке рішення, м'яко кажучи, несправедливим, таким, що не відповідає духу відносин між Україною і Білоруссю, заснованих на принципах поваги і взаємної допомоги. Наслідки цього рішення будуть катастрофічними", - написав глава держави.

Володимир Зеленський також висловив своє невдоволення тим, що в зв'язку із затриманням "вагнерівців" України публічно звинуватили у втручанні у внутрішні процеси в Білорусі.

"Цього точно не було", - зауважив він.

Також він підкреслив, що "вагнерівці" в будь-якому випадку будуть відповідати. "Перед законом або вже відразу перед Богом - покаже час", - уточнив український президент.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник глави МЗС України Євген Єнін на своїй Facebook-сторінці прокоментував цю ситуацію, але пізніше його пост був видалений.