RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Привітання світових лідерів з Днем Незалежності: що побажали українцям

На адресу президента України Володимира Зеленського від лідерів світових держав надходять вітання українському народу з державним святом - Днем Незалежності.

Якими побажаннями ділилися світові лідери, повідомили на сайті Офісу президента України.

Президент Французької Республіки Еммануель Макрона в своєму привітанні побажав українському народу процвітання і миру. Він запевнив, що Франція буде залишатися поруч з Україною в пошуках сталого політичного розв'язання конфлікту на сході країни, а також відстоювати суверенітет України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Представник ще однієї країни з "нормандського формату", президент Федеративної Республіки Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр також пообіцяв, що його країна буде відстоювати разом з Україною її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність і "невтомно виступати за припинення насильства і страждань українців, що живуть на сході країни ".

"У День Незалежності України я хочу підкреслити: Крим залишається частиною України", - йдеться в привітанні Франка-Вальтера Штайнмайера.

Папа Франциск побажав українцям будувати стабільну і єдину державу в дусі єднання, солідарності і діалогу.

"Щоб кожен українець міг жити в світі, благополуччя, безпеки і братерства. Нехай Господь благословить вас і всіх жителів вашої країни", - йдеться в листі понтифіка.

Президент Швейцарської Конфедерації Соммаруга згадала свій нещодавній візит в нашу країну, під час якого вона відвідала Донбас.

"Бажаю вам і народу України щастя, процвітання і всіляких успіхів у майбутньому", - написала вона президенту Зеленському.

Свої вітання передала українцям королева Великобританії Єлизавета II.

"З великою радістю посилаю Вашій Високоповажності свої теплі вітання з нагоди вашого національного свята, разом з найкращими побажаннями народу України в цей важкий час", - написала вона президенту України.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда також побажав нашій країні єдності і миру і висловив радість з приводу того, що двосторонні відносини між Польщею та Україною розвиваються по-дружньому, гармонійно і стабільно, і роль України як близького і важливого партнера Польщі стає дедалі більшою.

Глава Угорщини Янош Адер в своєму привітанні зазначив, що Угорщина однією з перших визнала незалежність України і продовжує підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Української держави на території спільних європейських цінностей.

"Перед нами ще багато завдань, але впевнений в тому, що шляхом взаємної поваги і добрих намірів ми зможемо знайти рішення в ще відкритих питаннях", - підкреслив він.

Президент Словаччини Зузана Чапутова записала відеозвернення, в якому побажала українському народу сили і рішучості.

Король Саудівської Аравії Салман бін Абдул-Азіз Аль Сауд з нагоди Дня Незалежності України побажав президенту Зеленському міцного здоров'я і щастя, а уряду і дружньому українському народові - стійкого прогресу і процвітання.

Також українців з національним святом привітали президент Італійської Республіки Серджо Маттарелла, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президент Таджикистану Емомалі Рахмон, президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі, президент Перу Мартін Віскарра Корнехо і багато інших світових лідерів.

Як повідомляв "Апостроф", з нагоди 29-ї річниці незалежності України президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп привітав українців зі святом, зауваживши при цьому, що захоплюється тим, як українська держава протистоїть російській агресії.