RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

"Я аплодую вашим зусиллям": Трамп привітав українців з Днем Незалежності

З нагоди 29-ї річниці незалежності України президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп привітав українців зі святом, зауваживши при цьому, що захоплюється тим, як українська держава протистоїть російській агресії.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Офісу президента України.

Президент США Дональд Трамп в своєму поздоровленні народу України, направленому на ім'я президента Володимира Зеленського, зазначив виклики, які переживає Україна в цьому році, згадавши, зокрема, і пандемію COVID-19, і російську агресію.

При цьому американський лідер нагадав про американську допомогу на понад 41 млн доларів Україні в боротьбі з коронавірусів і його впливом на економіку.

"Цей День Незалежності також є важливим святкуванням, оскільки Україна сміливо продовжує протистояти російській агресії. Я аплодую вашим зусиллям по мирному припинення конфлікту, ініційованого Росією на сході України", - йдеться в привітанні президента Сполучених Штатів.

Дональд Трамп також зазначив, що США продовжують стійко підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України до повернення контролю над усією її територією, включно з Кримом.

"Вільна і незалежна Україна рухається вперед завдяки своїй демократії, процвітає. США наполегливо підтримують реформи в Україні, ми підтримуємо всіх українців - в уряді, бізнесі або в громадянському суспільстві, - чиї зусилля сприяють верховенству закону, економічному зростанню, залучають іноземні інвестиції і прискорюють євроатлантичну інтеграцію України ", - підкреслив Дональд Трамп.

Як повідомляв "Апостроф", сестра президента США Дональда Трампа Меріенн Трамп Баррі, яка займала посаду федерального судді, в таємно записаному аудіо заявила, що у її брата немає "принципів" і "йому не можна довіряти".