RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

У відповідь на погрози бойовиків обстріляти позиції ВСУ відбудеться термінове засідання ТКГ, - Кулеба

На вимогу України у неділю, 6 вересня, має відбутися позачергове засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі в режимі відеоконференції. Буде обговорюватися наказ ватажка бойовиків ДНР Дениса Пушиліна знищити інженерні споруди Збройних сил України у лінії зіткнення.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі "Прямого".

За словами міністра, президент України Володимир Зеленський був дуже стурбований такою заявою. У відповідь було прийнято рішення скликати позачергового засідання ТКГ, повідомивши про це спецпредставника глави ОБСЄ Хайді Грау, яка підтримала цю ініціативу.

"Ми відразу зробили крок у відповідь: ми, Україна, скликаємо позачергове засідання Тристоронньої контактної групи буквально на завтра", - сказав глава МЗС.

Нагадаємо, що раніше ватажок ДНР Денис Пушилін віддав наказ знищити інженерні споруди Збройних сил України біля лінії зіткнення на Донбасі, визначивши дату обстрілу - понеділок, 7 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", на черговому засіданні ТКГ в середу, 2 вересня, сторони погодили рамкове рішення про протимінну діяльність, а також визначили чотири наступних ділянки розведення сил і засобів на Донбасі.