RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

ТКГ погодила нові ділянки розмінування на Донбасі: підписано важливий документ

У середу, 2 вересня, відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке пройшло у форматі відеоконференції. Сторони погодили рамкове рішення про протимінну діяльність, а також визначили чотири наступних ділянки розведення сил і засобів на Донбасі.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

На засіданні ТКГ погоджено координати 19 пріоритетних ділянок розмінування. Ще одна ділянка - поблизу Золотого - розміновуватиметься в межах проведення робіт з відкриття додаткового КПВВ у цьому районі, яке попередньо заплановано на листопад.

Також Тристороння контактна група дійшла принципової згоди щодо чотирьох наступних ділянок розведення сил і засобів, а також озвучено вимоги щодо обміну полоненими.

"У межах робочої групи з гуманітарних питань українська сторона виконала всі необхідні процедури, надавши ОБСЄ інформацію про утримуваних осіб, яких запитує інша сторона в рамках взаємного звільнення. Україна вже понад місяць очікує на інформацію про стан та місцеперебування запитуваних осіб, утримуваних на тимчасово окупованих територіях", - йдеться в повідомленні.

Поряд з цим в межах групи з політичних питань сторони обговорили можливості розблокування процесу перемовин. Представники РФ у ТКГ наполягають на внесенні змін до постанови Верховної Ради України № 795 від 15 липня 2020 року.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи заплановане на 16 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", глава української делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що не має відношення до висловлення свого заступника Вітольда Фокіна з приводу надання особливого статусу Донбасу.