RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Про що говоритимуть на саміті Україна-ЄС: озвучено порядок денний

На саміті Україна-ЄС, запланованому на 1 жовтня, головним питанням буде подальший рух в плані європейської інтеграції України.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, додавши, що Україна активно готується до саміту.

"Моя колега, віцепрем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина дуже енергійно займається підготовкою цього саміту і наповненням його таким потужним змістом", - зазначив він.

Він додав, що основним питанням зустрічі стане "рух вперед" і назвав основні моменти переговорів.

"Європейська інтеграція України - це настільки масштабний процес, його не можна звузити до чогось одного. Нас цікавить і поновлення Угоди про асоціацію. Нас цікавить інтеграція в цифровий ринок. Нас цікавить прогрес у сфері юстиції, поглиблення співпраці в сфері юстиції. Нас цікавить подальше співпраця з ЄС у стримуванні російської агресії ", - уточнив Кулеба.

Також, за його словами, Україна зацікавлена в участі Євросоюзу у відновленні окупованій частині Донбасу після її звільнення.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський подякував Євросоюзу за жертву заради України в конфлікті з Росією.