RU  UA

Політолог оцінив шанси "Слуги народу" на перемогу у місцевих виборах

Український політолог, глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко прокоментував заяви колишнього керівника Офісу президента України Андрія Богдана щодо місцевих виборів в Україні і оцінив шанси президентської партії "Слуга народу" на перемогу в місцевих виборах.

Про це він розповів в ефірі "Апостроф TV".

За словами Фесенка, "Слуга народу" не сподівається на перемогу у місцевих виборах і навіть прогнозує, що в деяких регіонах України фракції "Слуги народу" в місцевих радах будуть в опозиції.

"Те, що Богдан називає тотальним програшем, треба оцінювати з ситуацією минулого року. Якщо буде програш, це буде неприємно, але не буде катастрофою. Є завдання - провести у всі місцеві ради свої фракції і увійти у владу. Не взяти владу, а саме увійти у владу і з місцевими елітами формувати більшість", - заявив Фесенко.

За словами Фесенка, програш для партії влади буде в тому разі, якщо в цілій низці регіонів не буде взагалі депутатів від "Слуги народу" або ж депутати від президентської політичної сили будуть у опозиції.

"Я очікую результату поміркованого - десь посередині. Можливо, не по всіх радах вдасться виконати це завдання. І не по всіх регіонах - в Галичині, в центральній Україні це буде проблематично. Але все залежатиме від результатів виборів", - зазначив політолог.

Як повідомляв "Апостроф", якби вибори до Верховної Ради України відбувалися найближчої неділі, то в наступний склад парламенту пройшли б 5 політичних партій: "Слуга народу" (Д. Арахамія, А. Корнієнко, Р. Стефанчук) - 25,4%, "Опозиційна платформа - За життя" (Ю. Бойко, В. Медведчук, В. Рабинович,) - 22,2%, "Європейська солідарність" (П. Порошенко, А. Парубій, І. Геращенко) - 16,2%, ВО "Батьківщина" (Ю. Тимошенко, С. Тарута) - 7,9% і "Партія Шарія" (О. Бондаренко) - 5,3%.