RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Корупція в "Слузі народу": помічник нардепа заарештований з можливістю внесення великої застави

Івана Фіщенка, помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка, за пособництво у хабарництві взято під варту з можливістю внесення застави 1 млн 552 грн.

Як пише "Українська правда", таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

Відзначається, що прокурор просив заарештувати Івана Фіщенка, на підставі того, що слідство ще не знайшло ряд необхідних документів. Крім того, він додав, що у справі "стався витік інформації до підозрюваного".

У той же час, захист Фіщенка наголосив, що слідство не знайшло самих грошей, які нібито передавалися в якості хабара. Крім того, адвокати додали, що чоловік не ховався від правоохоронців. На підставі цього вони просили не заарештовувати свого підзахисного.

Сам Фіщенко нічого не сказав по суті справи і підозри, а лише підтримав позицію свого захисту.

Як повідомляв "Апостроф", прокурори САП і детективи НАБУ встановили, що помічник депутата від "Слуги народу" Іван Фіщенко отримав в середині серпня за своє посередництво 13 тисяч доларів . Їх заплатили за внесення пропозицій до законопроекту, що стосується переробки твердих побутових відходів, а також для підбурювання інших депутатів, членів Комітету взяти 200 тисячі доларів за підтримку зазначених поправок.