RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У НАБУ оприлюднили прослушку у справі про корупцію в "Слузі народу": резонансні деталі і відео

У мережі оприлюднено розмови народного депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Юрченка, для оголошення підозри якому генпрокурору Ірині Венедиктової не вистачило доказів, і його посередником в питанні отримання хабара за законопроект про відходи.

Записи з'явилися на Facebook-сторінці НАБУ у вівторок, 15 вересня.

Як сказано в повідомленні, один з детективів НАБУ вийшов на посередника нардепа - автора законопроекту, представившись співробітником промислової компанії, який був зацікавлений у створенні правових підстав для переробки твердих побутових відходів.

Після цього відбулося знайомство детектива з Олександром Юрченком, який стверджував, що є ініціатором законопроекту про відходи і всі питання щодо поправок "замикаються" на ньому.

Детектив бюро висловив свою зацікавленість з питань тарифікації певних біомас за "зеленим тарифом". На це нардеп сказав, що він один з тих людей, завдяки кому взагалі відбулося перше читання законопроекту та історія питання сміття в Україні взагалі почала рухатися.

Нардеп: "І ну, безпосередньо маю вплив на думки і позиціонування депутатського корпусу з історії поводження з відходами, тобто у всіх аспектах. Тобто, люди розуміють, що я цим питанням займаюся і довіряють Так? Ну я був автором 2207-2" .

Детектив: "Це альтернативний законопроект, так?"

Нардеп: "Так, так. Ну робив все так, правильно, щоб у нас було законодавство, в тому, в першому читанні, в тій редакції, яка у нас є зараз. І я є головою підкомітету".


Як повідомляв "Апостроф", виключений із фракції "Слуга народу" депутат Гео Лерос заявив, що НАБУ зловило помічника депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка на хабарі.