RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Зеленський зробив заяву про війну на Донбасі, загибель бійців і відносини з Путіним

Під час візиту президента Володимира Зеленського до Австрії і його зустрічі з Федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом у Відні глава держави зробив важливу заяву з приводу війни на Донбасі, загибелі українських бійців і російської агресії.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

Президент України заявив, що найголовнішим для України зараз є те, щоб не просто закінчилася війна, а закінчилася з найменшими втратами людей і поверненням українських територій.

Зеленський наголосив, що у війні, яку починала не Україна, загинуло 14 тис. громадян країни. Тому досягнення сталого та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі з 27 липня, про яке було домовлено в межах Тристоронньої контактної групи, є одним з головних пунктів перемовин. Завдяки цим домовленостям шість тижнів поспіль Україна не мала бойових втрат.

Глава держави також повідомив австрійським журналістам, що на сьомому тижні режиму тиші на Донбасі загинув український військовий, в зв'язку з чим була скликана термінова зустріч радників лідерів "нормандської четвірки".

"Ми не віримо, що не буде провокацій, але ми робимо все, щоб не було загиблих", – наголосив глава держави.

Відповідаючи на запитання журналіста про стосунки з президентом РФ Володимиром Путіним, Зеленський зазначив, що глави держав "почали говорити".

За його словами, в результаті цього діалогу на Донбасі було встановлено режим тиші, майже повністю відсутні бойові втрати.

"Ми все ж таки змогли повернути 140 полонених додому. Я вважаю, що це і є початок діалогу. А щодо стосунків, мені здається, нам ще дуже-дуже рано говорити", – резюмував Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський назвав терміни нового раунду переговорів в "нормандському" форматі. За його словами, нова зустріч політичних радників лідерів "нормандської четвірки" пройде протягом 10 днів.