RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Винятків не буде: Зеленський жорстко відреагував на скандал з корупцією в "Слузі народу"

Президент Володимир Зеленський зробив заяву з приводу фактів корупції в партії "Стуга народу" і зажадав від правоохоронних органів конкретних справ щодо покарання корупціонерів.

Про це йдеться в повідомленні офіційного Telegram-каналу глави держави.

За словами президента, він і його політична сила йшли на вибори саме для того, щоб побороти корумповану систему в Україні.

"Кожен посадовець, міністр і депутат має великими літерами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав – сядеш, якщо брав хабар – сядеш. Винятків із цього правила не може бути – для будь-якої особи в нашій державі. Бо нема більше "криш", прикриття, адміністративних можливостей", - заявив Зеленський.

"Коли ми йшли на вибори, ми обіцяли народу, що старі корумповані часи закінчаться. Що винятків не буде, особливих нема, виправдання не приймаються. Забули? Так швидко? Чому досі хтось вважає, що він особисто може спробувати стати "винятком" з цієї обіцянки та поводитися настільки зухвало?", - наголосив президент.

Зеленський звернувся до всіх політиків і чиновників з попередженням: всі порушники закону будуть покарані.

"Хочу, щоб усі посадовці, всі депутати уважно ще раз подивилися на себе, на свої справи й затямили – за хабарництво буде дуже боляче", - зазначив президент.

Також він звернувся до правоохоронних органів із закликом активізувати роботу, щоб показати конкретний системний результат.

"Сподіваюся також на те, що НАБУ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура й Офіс Генерального прокурора все ж таки почують суспільство і тому працюватимуть значно швидше й продуктивніше для того, щоб викривати діяльність усіх шукачів вигод у владі. Не раз на місяць демонструвати нам гучну справу, а системно, день у день, максимально напружуючи свої можливості, показувати результат. Конкретний. Чи ні? Чи ми забагато хочемо? Це ж не робота задля реклами чи піару. Не просто відео, скандал, а потім – тиша. Це ж про вироки – про ті самі посадки, про які в нас запитують люди в кожному місті. А тому – більше правоохоронної конкретики. Більше показових "посадок". Просто сьогодні. Бо час на справедливість дуже швидко спливає", - заявив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", прокурори САП і детективи НАБУ встановили, що помічник депутата від "Слуги народу" Іван Фіщенко отримав в середині серпня за своє посередництво 13 тисяч доларів. Їх заплатили за внесення пропозицій до законопроекту, що стосується переробки твердих побутових відходів, а також для підбурювання інших депутатів, членів Комітету взяти 200 тисячі доларів за підтримку зазначених поправок.