RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Заново вчився ходити і писати: Навальний розповів про лікування в "Шаріте" і плани на майбутнє

Відомий російський опозиціонер Олексій Навальний, який завершив лікування в німецькій клініці "Шаріте", розповів про реабілітацію після отруєння "Новачком".

Про це він написав на своїй сторінці в Instagram.

За словами Навального, вперше він побачив себе в дзеркалі через 24 дні в реанімації, з яких 16 провів у комі.

"Із дзеркала на мене подивився персонаж фільму "Володар кілець". І повірте, це був зовсім не ельф. Я страшенно засмутився: подумав, що мене ніколи не випишуть. Але лікарі продовжували робити своє диво, я займався з фізіотерапевтом, їв, старався більше спати (найбільша проблема досі)", - зазначив він.

Навальний додав, що тепер йому доведеться займатися з фізіотерапевтом, можливо, в реабілітаційному центрі. Серед завдань - повністю повернути контроль над пальцями і навчитися знову тримати баланс.

Опозиціонер розповів, що він не може кидати м'яч лівою рукою, до останнього часу не виходило писати в рядок, тільки в стовпчик.

Нагадаємо, раніше уряд Німеччини оголосив, що лабораторії у Франції і Швеції підтвердили, що речовина, використана для отруєння Навального, було формою нервово-паралітичного агента "Новачок".

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністри закордонних справ країн-учасниць G7 випустили заяву, в якій засудили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.