RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Торгують повноваженнями за гроші: нардеп розповів про колосальну корупцію в Раді

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Юрченко, якого звинувачують в отриманні і підбурюванні до надання неправомірної вигоди посадовій особі у великому розмірі за попередньою змовою з групою осіб, брав хабарі для десятка депутатів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив народний депутат України, член фракції "Батьківщина" Валентин Наливайченко.

"Затримують на хабарі помічника народного депутата. Це означає, що помічник торгує повноваженнями народного депутата. Цей народний депутат - член енергетичного комітету, який є найбільш корумпованим. Це той самий комітет, де більшість - 18 осіб - складають депутати від "Слуги народу", тієї політичної сили, з якою і прийшов цей депутат-хабарник", - зазначив він.

Наливайченко підкреслив, що хабарі беруть за законопроекти і поправки, фактично торгуючи своїми повноваженнями. Більш того, з оприлюднених плівок очевидно, що Юрченко брав хабарі не тільки для себе, але інші його спільники не допитані і не затримані, а помічник вийшов під заставу.

"Все в сукупності свідчить про одне. Це ціле угруповання, яке має величезні гроші за один рік роботи в парламенті. Вони мають величезні гроші навіть для того, щоб викупити своїх помічників з-під арешту. Найголовніше, що тільки один, який вляпався, зараз є предметом розгляду в антикорупційному суді. А де спільники?!" - підсумував депутат.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Юрченко брав хабарі як мінімум для десяти депутатів - Валентин Наливайченко.