RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЄС продовжив санкції проти Росії за хімзброю: кого торкнуться обмеження

Рада ЄС на рік, до 16 жовтня 2021 року, продовжила всі введені проти Росії санкції за застосування хімічної зброї.

Про це йдеться в заяві Ради ЄС.

Санкції були введені в 2018 році. Їх мета полягала в протидії поширенню і застосування хімічної зброї, яка представляє серйозну загрозу для міжнародної безпеки. Режим санкцій мав застосовуватися до 16 жовтня 2020 року. На основі регулярного щорічного огляду було вирішено продовжити обмежувальні заходи ще на один рік.

"Обмежувальні заходи в даний час застосовуються до дев'яти осіб - п'ятеро пов'язані з сирійським режимом і четверо причетні до атаки в Солсбері з використанням токсичного нервово-паралітичного агента Новачок - і однієї організації, Науково-дослідного центру (SSRC), основної організації сирійського режиму з розробки хімічної зброї ", - сказано в документі.

Обмежувальні заходи включають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів для фізичних і юридичних осіб. Крім того, фізичним і юридичним особам в Євросоюзі заборонено надавати кошти перерахованим особам.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Франція і Німеччина наполягають на нових санкціях щодо Росії. Обмежувальні заходи ці дві держави хочуть ввести через отруєння опозиціонера Олексія Навального.