RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Німеччині висунули несподівану версію отруєння Навального

Німецькі експерти розглядають версію про те, що російського опозиційного політика Олексія Навального в день отруєння 20 серпня могли двічі труїти "Новачком".

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на високопоставленого співробітника спецслужб Німеччини.

Після вивчення обставин отруєння Олексія Навального експерти схиляються до того, що речовина "Новачок" у вигляді порошку була розчинена у рідині - швидше всього у чаї, який Навальний пив в аеропорту Томська перед вильотом літака. Це підтверджують фото політика, на яких його зафіксували в той момент, коли він пив чай з червоної паперової склянки в кафе.

Також фахівці виявили концентрацію нервово-паралітичного агента "Новачок" в крові і сечі Навального, а також на пластиковій пляшці з водою з його готельного номера. Це може свідчити про те, що опозиціонер контактував з отрутою до прибуття в аеропорт або, можливо, його труїли двічі.

Як повідомляв "Апостроф", під погоджені 14 жовтня Європейським Союзом санкції через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального потрапили шість росіян з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна.

До слова, раніше Олексій Навальний після завершення лікування в німецькій клініці "Шаріте" дав перше розлоге інтерв'ю російською мовою після 20 серпня, коли він був отруєний отрутою з групи "Новачок".