RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Хто з оточення Путіна може потрапити під санкції ЄС за Навального: названо прізвища

Під погоджені 14 жовтня Європейським Союзом санкції через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального потрапили шість росіян з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна.

Прізвища можливих фігурантів санкційного списку ЄС назвала газета New York Times.

Так, санкції через отруєння Навального можуть ввести відносно представників російської еліти, які входять до найближчого кола президента Володимира Путіна. Серед них - глава ФСБ Олександр Бортніков, перший заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко і його підлеглий Андрій Ярин.

Також в санкційному списку можуть опинитися заступники міністра оборони Олексій Криворучко і Павло Попов, а також повноважний представник президента РФ в Сибірському федеральному окрузі Сергій Меняйло.

Названим особам, які знали про отруєння Навального або брали участь в його плануванні, загрожує заморожування активів і заборона на поїздки до ЄС, повідомили три високопоставлені європейські чиновники на умовах анонімності.

Глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Росія відповість на санкції дзеркально.

Як повідомляв "Апостроф", Франція і Німеччина наполягають на нових санкціях щодо Росії. Обмежувальні заходи ці дві держави хочуть ввести через отруєння опозиціонера Олексія Навального.