RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Суд в Італії виправдав нацгвардійця Марківа: деталі гучного рішення

У вівторок, 3 листопада, апеляційний суд присяжних Мілана виніс рішення по справі щодо оскарження вироку 31-річному українському військовому Віталію Марківу, якого звинувачували у вбивстві громадянина Італії Андреа Рокеллі - українця повністю виправдано.

Про це повідомляє "Суспільне".

За результатами вирішального засідання апеляційний суд присяжних Мілана повністю виправдав нацгвардійця Віталія Марківа, з нього знято всі обвинувачення. Найближчим часом українець буде вдома.

Як відомо, Віталія Марківа італійський суд засудив на 24 роки за вбивство італійського журналіста Андреа Рокеллі та його перекладача Андрія Миронова у Слов'янську.

Надані українськими захисниками Марківа на стадії апеляційного оскарження результати експертиз підтвердили, що військовослужбовець на час вбивства Рокеллі знаходився на відстані понад півтори тисячі метрів - за деревами та кущами - не міг навіть бачити Андреа Рокеллі і його супутників. І, тим паче, - стріляти на ураження з автомату Калашникова.

Як повідомляв "Апостроф", заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Україна зібрала незаперечні докази непричетності старшого сержанта батальйону оперативного призначення імені генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України Віталія Марківа до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі, винним у якому його визнав італійський суд. За словами Геращенка, це була спланована провокація бойовиків "ДНР", в ході якої "підставили" українця.