RU  UA

Це була провокація бойовиків: Геращенко розкрив деталі апеляції по справі Марківа

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Україна зібрала незаперечні докази непричетності старшого сержанта батальйону оперативного призначення імені генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України Віталія Марківа до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі, винним у якому його визнав італійський суд. За словами Геращенка, це була спланована провокація бойовиків "ДНР", в ході якої "підставили" українця.

Про це він розповів в ефірі "Апостроф TV".

Геращенко розповів, що в кінці вересня відбудеться розгляд апеляції на рішення суду міста Павіа, який засудив Віталія Марківа до тюремного ув'язнення.

"Ми ретельно вивчаємо всі обставини загибелі громадянина Італії Роккеллі, який в 2014 році приїхав за власною ініціативою в Слов'янськ, не дивлячись на попередження італійської влади, що там небезпечно. Одна з версій слідства говорить про те, що він спілкувався з оточенням Гіркіна (ватажка бойовиків ДНР Ігоря Стрєлкова-Гіркіна - "Апостроф"), які його виманили і навмисно вбили, щоб "повісити" це вбивство на українських військових", - зазначив Геращенко.

За словами заступника міністра, таким чином бойовики хотіли показати, що українські військові вбивають іноземних журналістів.

"Ми закликаємо італійське правосуддя справедливо поставитися до громадянина України. Не ми починали цю війну - це російська агресія, не ми закликали сюди Гіркіна і його бойовиків - це Путін і його злочинна влада влаштувала агресію проти України, внаслідок якої загинув у тому числі і громадянин Італії", - наголосив Геращенко.

Також заступник міністра додав, що суд, де засудили Віталія Марківа - це суд міста, в якому жив Роккеллі, і присяжні могли певною мірою мати в цьому питанні інтерес і виносити емоційне рішення.

"Ми сподіваємося, що апеляційний суд винесе справедливе рішення і виправдає Віталія Марківа", - заявив Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що українське слідство отримало докази невинуватості ув’язненого в Італії Віталія Марківа, якого звинувачують у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі і росіянина Андрія Миронова в 2014 році.