RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Путіну можуть дозволити балотуватися ще на два президентські терміни: подробиці

На розгляд Державної думи РФ внесли законопроект, який передбачає можливість для президента РФ Володимира Путіна ще двічі балотуватися на пост президента Росії. ВІдповідний проект закону внесли сенатор РФ Андрій Клішас і депутати Держдуми від "Єдиної Росії" Павло Крашенинников і Ольга Савастьянова.

Про це йдеться в картці документа, опублікованій на сайті Держдуми РФ.

Ззаконопроект, що дозволяє президенту Росії Володимиру Путіну ще двічі балотуватися на пост глави держави, підготовлений на виконання поправок до Конституції РФ, прийнятих за підсумками загальноросійського голосування. У чинній редакції Конституції ці положення вже є.

У законопроекті наголошується, що громадянин Росії, який двічі займав пост президента, не може обратися на новий термін. Але ця вимога не поширюється на людину, яка обіймала або обіймає пост президента на момент вступу в силу відповідних поправок до Конституції, тобто Володимира Путіна і Дмитра Медведєва.

Як повідомляв "Апостроф", після того, як в Росії на загальнонаціональному референдумі проголосували за внесення змін до Конституції, якими президенту РФ Володимиру Путіну "обнулили" його президентські терміни, господар Кремля ініціював законопроект, що дозволить йому отримати довічну посаду.