RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Хто стане новим послом України в США: названо прізвище

Екс-міністр фінансів Оксана Маркарова стане новим надзвичайним і повноважним послом України в США і замінить Володимира Єльченка, призначеного президентом Володимиром Зеленським менше року назад.

Про це повідомляє видання ZN.UA з посиланням на власні джерела в ОПУ і МЗС України.

За інформацією видання, інціатива про заміну посла в США надходила від глави Офісу президента Андрія Єрмака.

"Необхідно вирішувати питання з МВФ. Грошей немає. А Маркарова там на хорошому рахунку", - прокоментувало джерело ймовірне призначення Маркарової.

В МЗС поставилися до новини про призначення Маркарової новим послом України в США зі скепсисом.

"До Вашингтона після перемоги Байдена повертається "класика", а Маркарова не класичний дипломат. МВФ - дуже важливий фактор, але американський напрямок набагато ширший, системніший і вимагає більшої дипломатичної практики і кругозору", - повідомило джерело в МЗС.

Для довідки: Оксана Маркарова з 2015 року по червень 2020 року працювала в Міністерстві фінансів. Після відставки Олександра Данилюка сама стала керівником міністерства. Має ступінь магістра в галузі суспільних фінансів, практику у Світовому банку у Вашингтоні, досвід роботи в інвестиційному та банківському бізнесі.

Як повідомляв "Апостроф", після місцевих виборів в Офісі президента почали процес перезавантаження губернаторської вертикалі, вже звільнено низку голів ОДА.