RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Список вже склали: Кравчук розповів про майбутній обмін полоненими з бойовиками ДНР-ЛНР

Українська сторона у Тристоронній контактній групі запропонувала провести обмін полоненими, список з 11 людей, які перебувають у полоні бойовиків ЛДНР, вже передано. Тепер Україна чекає список осіб на обмін з непідконтрольних територій, щоб завершити процедуру.

Про це розповів в інтерв'ю "Громадському" голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

За словами Кравчука, Україна сподівається повернути з окупованого Донбасу 11 осіб до кінця року.

"Ми чекаємо відповідних подань з боку ОРДЛО. Тому що цей обмін — це не просто одностороння дія. Поки що таких зустрічних кроків з боку ОРДЛО ми не бачимо", — сказав Кравчук.

Також Кравчук додав, що українська делегація не має інформації про те, "скільки людей на тих територіях страждають у різних формах тиску, але знає, що такі люди є".

Першим етапом буде проведення обміну тих людей, списки яких підготовлені, а далі українська сторона хоче діяти за принципом "всіх на всіх" і добиватися, щоб це сталося найближчим часом.

Як повідомляв "Апостроф", радник з інформаційної політики у ТКГ Олексій Арестович в ексклюзивному коментарі Апостроф TV повідомив, що українська сторона у Тристоронній контактній групі пропонує обміняти полонених до 24 грудня.