RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

​Хоче залишитися "ключовим" гравцем: озвучено прогноз щодо політичного майбутнього Трампа

Дональд Трамп, який програв на президентських виборах, ймовірно, продовжуватиме політичну кар'єру.

Про це розповів "Апострофу" асоційований професор Університету Північної Кароліни в Грінсборо, уродженець України, який мешкає в Штатах вже протягом 20 років, Василь Тарас.

"З того, що бачу я - він налаштований надалі впливати на Республіканську партію, залишатися в ній одним з ключових гравців - і у нього для цього є всі необхідні елементи. Ми бачимо, що за останні чотири роки партія перетворилася в фактично партію Трампа" , - розповів експерт.

За його словами, це пояснюється тим, що Трамп по своїй натурі агресивний і нетактовний. Ті, хто йому суперечили, або ставали на іншу сторону, втрачали свою репутацію.

"У мене складається враження, що Трампа просто бояться, тому що він користується популярністю серед великої частини виборців Республіканської партії. Цей страх дозволить Трампу після виборів залишатися впливовим в певних колах. Він навіть зможе балотуватися на виборах через чотири роки", - зазначив Василь Тарас.

Він висловив думку, що це малоймовірно, але подібні випадки були в історії США. Президент Гровер Клівленд спочатку програв на виборах, а потім знову переміг на наступних. Він вважається 22-м і 24-м американським президентом.

"Тим більше, Трамп - людина, можна сказати, геніальна, коли мова йде про вміння заробити на своїй славі та імені. Розігнавши тему, що "я виграв, у мене просто вкрали перемогу", він буде мати можливість залишатися активним гравцем в медійному полі. Можливо, Трамп створить власний канал або буде просувати це через вже існуючі медіа", - сказав експерт.

Але він зможе відійти в тінь, якщо буде встановлено, що Трамп все ж був замішаний в махінації з фінансами і зв'язках з Росією. Тоді на нього чекають кримінальні переслідування.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Виглядає так, ніби все в США за Україну, але це не так, - професор університету Північної Кароліни.