RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Що скаже Венеціанська комісія: Зеленський просить Раду почекати

Президент України Володимир Зеленський попросив допомоги у Венеціанської комісії в рішенні конституційної кризи, яка виникла після рішення Конституційного суду України про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Глава держави попросив парламент дочекатися її висновків.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

"У Верховній Раді є понад десяти законодавчих ініціатив, які покликані вивести Україну з кризи, спровокованої суддями Конституційного Суду. Не може йти мови про те, що прийняття лише якогось одного закону буде достатньо для того, щоб відновити повноцінну роботу антикорупційної інфраструктури, в тому числі електронного декларування, а також для того, щоб відновити довіру до діяльності КСУ ", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що законопроект, який був ініційований президентом для перезавантаження Конституційного Суду, спрямований тільки на те, щоб відновити довіру громадян до конституційного судочинства.

Зеленський попросив парламент не розглядати цей законопроект до того, як Україна отримає висновки Венеціанської комісії щодо ситуації, яка склалася після знищення суддями КСУ системи контролю за електронним декларуванням в нашій державі, і щодо самого цього рішення.

"Очікуємо висновків Венеціанської комісії вже в кінці поточного тижня", - додали в ОП.

Як повідомляв "Апостроф", Венеціанська комісія та орган Ради Європи з антикорупційного моніторингу GRECO зробили заяву про неприпустимість порушення Конституції при розв'язанні кризи, спровокованої скандальним рішенням Конституційного суду України.