RU  UA

Російською вакциною "Супутник" Путін планує знищувати українців - політолог

Російська вакцина від коронавірусу "Супутник" насправді не забезпечує стійкого ефекту і її дія розрахована на 2-3 місяці захисту організму від інфікування, а агресивні спроби нав'язати її Україні є намаганням знищити ще більше українців.

Про це заявив російський опозиціонер і публіцист Андрій Піонтковський в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV.

"Російську вакцина "Супутник", яку називають вакциною "Супутник-Новичок", Путін агресивно нав'язує всьому світу і насамперед Україні. Не проходить ні дня, щоб російські пропагандисти не кричали про те, як вони хочуть врятувати братський український народ. Таких агентів Кремля достатньо і в Україні - вони вже нараховують мільйони українців, які загинуть без російської вакцини", - заявив Піонтковський.

Однак, за словами політика, ніхто не звертає увагу на те, що сам Путін не буде робити собі щеплення російською вакциною "Супутник".

"Після прес-конференції Володимир Путін підійшов до журналістів і обмовився, що російська вакцина "Супутник" має ефект лише на 2-3 місяці, це така собі лайт-версія вакцини. Путін зізнався, що "Супутник" - це "фуфло" і якщо після щеплення люди почнуть хворіти, ніякої відповідальності за її якість ніхто не понесе", - зазначив Піонтковський.

Він наголосив, що всі спроби Кремля нав'язати російську вакцину Україні є намаганням завдати шкоди українцям, зробивши Україну полігоном для випробування "Супутника" і, більше того, механізмом для їх знищення.

Як повідомляв "Апостроф", в Москві лікарів примушують робити щеплення від коронавірусу російською вакциною "Супутник V", яка не показала відповідної ефективності. Лікарі відмовляються робити щеплення новою вакциною, а їм за відмову погрожують звільненням.