RU  UA

Йде інформаційна атака: генерал розповів, хто "розхитує" Харків після смерті Кернеса

Після смерті мера Харкова Геннадія Кернеса в регіоні почалися коливання в бік Росії на тлі інформаційних атак, які постійно йдуть на населення прикордонних областей.

Про це в ефірі програми "Всьо по безпрєдєлу" на Апостроф TV заявив генерал Збройних сил України, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос.

За його словами, проукраїнський прошарок, який є в Харкові, стурбований зростанням коливань у сторону Росії.

"Вони обурені тим, що буде далі, чи зможе держава їх захистити? І я кажу так. Зможе, однозначно. Ми Харків утримали в 2014 році, утримаємо і в 2020, і в 2021. Сил і засобів для підняття рівня безпеки і підтримання рівня безпеки в країні досить", - зазначив Кривонос.

Генерал підкреслив, що ситуацію в регіоні вигідно розхитувати Росії і тим силам, які її підтримують. Він нагадав, що частина Харкова до війни була пов'язана бізнесом з Російською Федерацією. Цей бізнес у своїй більшості значно зменшив вплив на населення, і частково люди вже не заробляють ті гроші, які отримували раніше. Ринок збуту і сировини втрачений.

"Плюс треба врахувати, що йде постійна інформаційна атака на населення наших прикордонних областей. Не тільки на них, але перш за все - на прикордоння, де українські телевізійні канали практично відсутні в безкоштовному доступі. А російських каналів у безкоштовному доступі величезна кількість. Йде м'яка експансія з боку Російської Федерації щодо формування російських цінностей і російської ідеології у місцевого населення", - зазначив Кривонос.

Він додав, що Міністерство інформаційної політики України більше працювало на імідж керівництва, ніж на боротьбу за свій народ, тому не змогло ефективно протистояти інформаційним атакам.

Читайте детальніше у матеріалі "Апострофа": Росія веде м'яку експансію в Україні, а у нас тільки дивляться і мовчать - генерал Кривонос.