RU  UA

Важко зрозуміти політиків: генерал Кривонос розповів про реакцію ЗСУ на перемир'я на Донбасі

Генерал ЗСУ Сергій Кривонос, якого напередодні звільнив з посади заступника секретаря РНБО президент Володимир Зеленський, розповів як українські військові ставляться до перемир'я на Донбасі.

Висловлювання президента України Володимира Зеленського про те, що головне наше досягнення - це тривале перемир'я, Сергій Кривонос прокоментував в інтерв'ю Апостроф TV.

Він наголосив, що військовим, які перебувають на фронті, важко зрозуміти політиків, які перебувають в Києві.

"Не раз опиняючись в ситуації, коли тобі намагалися заборонити стріляти, я розумію, що відчувають військові. Велике розчарування, що люди пішли на війну воювати, а їм забороняють це робити. Тому відбувається падіння морального духу в Збройних силах і відтік фахівців. За останні три роки більше 70 000 людей звільнилися з лав ЗСУ. Це ті, хто пройшов війну, хто пройшов чудову школу. Ці люди пішли", - сказав він.

За словами Кривоноса, не всім з них вдається витравити з себе дух воїна і це є великою проблемою.

"Добре, якщо вони знайшли себе в цивільному житті і можуть на нормальній роботі себе реалізувати. А ті, які не реалізувалися, як раз і становлять велику проблему. Це питання має вирішуватися на державному рівні, щоб ті, хто захищав Україну, не були забуті. Повинні працювати масштабні програми щодо забезпечення підтримки тих, хто воював ", - наголосив генерал.

Він додав, що має, в першу чергу, існувати психологічна реабілітація.

"У цьому якраз і полягає один з аспектів нашої територіальної оборони - люди, які повернулися з фронту і не змогли реалізувати себе в якості воїнів, зможуть реалізувати себе в рамках територіальної оборони", - пояснив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Секретар РНБО сказав мені, що війна вже закінчилася - Сергій Кривонос.