RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Протести не допоможуть: експерт назвав єдиний спосіб прибрати Лукашенка

Протести, які тривають досі в Білорусі, можна вважати пригніченими і вони ніяк не допоможуть прибрати від влади чинного президента Олександра Лукашенка.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав білоруський опозиційний журналіст Вадим Довнар.

За словами журналіста, білоруський народ показав, що просто не здатний до боротьби і не готовий вчитися на доступних прикладах.

"Протест уже можна вважати пригніченим. Не виключено, що навесні ще буде спостерігатися деякий сплеск обурення. Однак ця нездатність до боротьби білорусів разом з безпрецедентними репресіями, розв'язаним режимом, приведуть виключно до переформатування останнього з диктатури в політичний концтабір, масового розчарування в останніх подіях і довготривалої депресії", - уточнив він.

Також Довнар зазначив, що прибрати Лукашенка здатний тільки Кремль.

"Кремль неодноразово демонстрував свою втому від мінського колеги, але не готовий дати можливість перемогти "вулиці", хоч і складається в значній мірі з людей, у яких "Москва в голові". Якась робота по відсуненню Москвою від влади Лукашенка, очевидно, ведеться. Але у Москви немає підготовленого "наступника", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Я втомився, але залишаюся: які сигнали Лукашенко передає Кремлю, білорусам і Україні