RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Канали Медведчука можуть фінансуватися з компанії в ОРЛО: спливли скандальні дані

Телеканали Віктора Медведчука "112", "ZIK" і "NewsOne", які заблокували через санкції, фінансує ТОВ "Торговий дім "Донське вугілля", яке веде свою діяльність в ОРЛО.

Як пише "Українська правда", про це повідомили надійно поінформовані співрозмовники видання в РНБО і СБУ.

Правоохоронці встановили, що кошти, отримані від здійснення протиправної діяльності посадовими особами ТОВ "Торговий дім "Донські вугілля" частково направляються для фінансування деструктивної діяльності телеканалів "112", "ZIK" і "NewsOne", які здійснюють системну діяльність, спрямовану на реалізацію вигідних Росії наративів в контексті легалізації військової агресії на сході України і легітимізації окупації Криму, а також на дискредитацію внутрішньої і міжнародної політики України.

Крім того, правоохоронці підозрюють, що представники "Донських вугілль" разом з ДП "Торговий дім Східний Енерго-Альянс", "Міністерством доходів і зборів ЛНР" та іншими незаконними утвореннями створили злочинний механізм придбання кам'яного вугілля, видобутого на окупованих територіях Луганщини, його реалізації енергогенеруючим компаніям РФ зі сплатою відповідних податків до бюджету "ЛНР", подальшого використання отриманих доходів для здійснення терористичних актів, а також підтримку діяльності псевдореспубліки.

З огляду на все це СБУ 2 лютого відкрило кримінальне провадження по ст.258-5 "Фінансування тероризму".

Як раніше повідомляв "Апостроф", з 19 членів Ради національної безпеки і оборони 17 проголосували за санкції проти Козака і телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK, один утримався, один знаходиться у відрядженні. Від голосування утримався спікер парламенту Дмитро Разумков.