RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Чи можуть при Байдені відключити Росію від SWIFT: в США дали прогноз

Застосування по відношенню до Росії жорстоких санкцій, на кшталт відключення SWIFT або введення ембарго на нафту, можна очікувати в разі якогось дійсно божевільного кроку з боку президента РФ Володимира Путіна.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" відомий американський політтехнолог-республіканець, письменник Дейн Уотерс.

За словами експерта, очікувати різкого посилення санкцій щодо Росії варто лише у виключному випадку.

"Можу припустити, що відразу, як тільки Путін влаштує щось божевільне. Думаю, президенту Байдену доповідатимуть про все, що Путін робить - і він буде робити висновки, які стримуючі заходи краще застосувати щодо Росії. Думаю, розслідування про хакерські атаки 2020 року, які торкнулися і державного, і приватного сектора, вплинуть на хід думок в США", - розповів Уотерс.

Він звернув увагу на те, що рішення щодо санкцій до РФ в значній мірі залежить від Конгресу.

"Конгресмени-республіканці зазвичай хочуть більш жорстких санкцій проти Росії, ніж демократи. Сенат під контролем демократів не викликає у мене оптимізму щодо жорстких заходів для контролю над Росією. Не думаю, що президент наполягатиме на санкціях проти Росії, поки не буде консенсусу в Конгресі", - резюмував Уотерс.

Про те, чи розраховувати Україні на допомогу від нової влади США, читайте в матеріалі "Апострофа": "Якби Байден подзвонив Україні відразу, це б вам зашкодило - Дейн Вотерс".