RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Трьом екс-топ-чиновникам "ПриватБанку" повідомили про підозру: перші подробиці

У вівторок, 23 лютого, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова погодила повідомлення про підозру трьом колишнім високопоставленим чиновникам "ПриватБанку" в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, і в службовій підробці.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Про підозру повідомлено:

  • колишньому першому заступнику голови правління "ПриватБанку", який у понеділок, 22 лютого, намагався покинути Україну на приватному літаку в напрямку Відня;
  • колишньому голові правління банку і начальнику департаменту фінансового менеджменту, яка одночасно займала посаду першого заступника голови правління пов'язаної з банком юридичної особи.

"Слідством встановлено, що в грудні 2016 року троє колишніх високопоставлених чиновників банку, усвідомлюючи, що ПАТ КБ "ПриватБанк", з урахуванням позиції власників, найближчим часом буде визнаний неплатоспроможним і перейде під контроль держави, розуміючи, що в зв'язку з цим з 19 грудня 2016 року ці фірми втратять контроль над грошовими коштами банку, підготували і реалізували злочинний план розтрати грошових коштів фінустанови", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що були зроблені протиправне нарахування та виплата додаткової винагороди індексованої комісії в зв'язку з ростом курсу гривні до долара США на користь пов'язаної з банком юридичної особи за наявними депозитними договорами. Таким чином, підозрювані завдали збитки в сумі 136 млн гривень.

Як уточнює "Обозреватель", підозру оголосили колишньому голові правління "ПриватБанку" Олександру Дубілету, колишньому першому заступнику голови правління "ПриватБанку" Володимиру Яценку, колишній керівниці одного з підрозділів "ПриватБанку", яка одночасно займала посаду першого заступника голови правління в пов'язаної страхової компанії, Олені Бичихіній.

Детальніше про те, як олігарх Ігор Коломойський може повернути під свій контроль "ПриватБанк", читайте в матеріалі "Апострофа": "Реванш олігарха: як Коломойський придумав нову схему, щоб повернути контроль над "ПриватБанком".