RU  UA

Росія має піти: держсекретар США виступив з різкою заявою щодо Криму

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Росію припинити окупацію Криму та звільнити всіх політичних в'язнів. Сім років тому в Сімферополі тисячі людей вийшли на вулиці проти російської агресії і анексії півострова.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

В Україні відзначають День Кримськотатарського супротиву російській окупації. Сім років тому у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів. Люди вийшли на підтримку територіальної цілісності України та проти російської військової агресії. Під час мирної акції загинули двоє людей, та ще десятки отримали поранення.

Вже наступного дня російські військові розвідники захопили Верховну Раду і Раду Міністрів Криму. Так звані "зелені чоловічки" заполонили вулиці міст, магістральні дороги, адміністративні будівлі, морські порти та аеропорти.

Згадали про анексію півострова і у США. Державний секретар Ентоні Блінкен звернувся до Росії із закликом припинити окупацію Криму та звільнити всіх політичних в'язнів. Відповідна заява з'явилася на сайті американського посольства.

"Санкції США проти Росії у відповідь на її агресію на сході України та захоплення Криму залишатимуться чинними, доки Росія не змінить свого курсу. США не визнають і ніколи не будуть визнавати заявлену Росією анексію Криму", - заявив Блінкен.

У Держдепі наголосили, що Крим - це Україна. Окупація півострова загрожує загальній світовій безпеці. Крім того, США засудили репресивну політику Росії, зокрема, проти кримських татар.