RU  UA

Справа на мільярд: американський економіст розповів про розслідування ФБР щодо Коломойського

Введені Сполученими Штатами Америки санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського і членів його родини є першим кроком, за яким будуть наступні, оскільки в США розслідують низку справ проти бізнесмена.

Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТV "Всьо по бєспрєдєлу" розповів шведсько-американський економіст, експерт Atlantic Council і колишній член наглядової ради "Укрзалізниці" Андерс Аслунд.

"Я думаю, що це тільки початок. Є інші розслідування ФБР з приводу його статків в США. Йдеться про 1 мільярд доларів активів. Це великі гроші. Звідки ці гроші? Це гроші ПриватБанку? Це називається відмивання грошей", - заявив Аслунд.

За його словами, в США є низка розслідувань стосовно Коломойського.

"Є рішення суду Майямі стосовно 70 мільйонів доларів в нерухомості на півдні США. В нього також достатньо багато активів в Клівленді (штат Огайо), там роками вже ФБР проводить розслідування, але ми поки не бачимо ніякого руху в суді. Це дві головні справи проти Коломойського в США", - зазначив економіст.

Він наголосив, що американська Феміда здатна довести справу і забезпечити жорстке рішення.

"У Ігоря Валерійовича завжди хороші адвокати, які дорого коштують. Тому справи можуть розглядатися дуже довго, як це ми бачимо у Клівленді", - резюмував Аслунд.