RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Син Ахметова купив в Швейцарії шикарну віллу - коштує мільярди: фото

Син олігарха Ріната Ахметова, 32-річний Дамір, за підсумками 2020 купив віллу в передмісті столиці Швейцарії на Женевському озері за 2 мільярди гривень.

Про це в статті для Kyiv Post написав журналіст, політик і нардеп VIII скликання Сергій Лещенко.

Тепер у власності сина Ахметова два будинки на приватній вулиці в Весеназе і він є повноправним членом місцевої громади. Всього він володіє 7 600 квадратними метрами землі. Ділянку та будинки Даміру продав громадянин Франції саудівського походження Мансур Акрам Ойех.

Дамір Ахметов

По вулиці, розташованій на узбережжі Женевського озера, не рекомендується пересуватися без дозволу її співвласників, а будинок Даміра має посилену охорону і камери спостереження.

Дамір - старший син Рината Ахметова, він виїхав з України ще в 10 років, навчався в Швейцарії і Великій Британії. Є членом наглядових рад компаній свого батька ДТЕК і "Метінвест".

"Його історія ніяк не пов'язана з успіхом людини, який всього добився сам, він ніколи не займався бізнесом самостійно, і був притягнутий тільки до управління компаніями свого батька. Це гнітюче нагадування про те, як Україна стала ресурсною базою для вибраних меншостей, яке залишає 40 мільйонів людей в бідності ", - пише Лещенко.

Читайте також матеріал "Апострофа": Олігарх його вельможності: як Ахметов нарощує вплив за чинної влади.