RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Влаштовували "операції прикриття": в РНБО розповіли, як Росія помстилася за санкції проти Медведчука

На засіданні РНБО 19 лютого, було прийнято рішення про введення санкцій щодо нардепів від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука і Тараса Козака. В якості помсти Росія в лютому провела масштабну кібератаку на Україну.

Українській стороні вдалося вчасно запобігти серйозним наслідкам, пише "РБК-Україна".

Відзначається, що починаючи з середини лютого Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО фіксував масштабні атаки на українські сайти. Зокрема, були як звичайні DDoS-атаки з метою "покласти" їх потоком однотипних запитів, так і спроби ввести віруси в програми документообігу.

Як пояснив заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк, атаки пов'язані з санкціями проти Віктора Медведчука і Тараса Козака, а також блокуванням телеканалів.

"Початок ряду атак відбувалося ніби " за годинником", деякі з них виступали як операції прикриття, щоб відвернути команди реагування", - зазначив він.

Демедюк наголосив, що така тактика свідчить про координацію дій під час кібератак. Це є додатковим підтвердженням участі російських спецслужб.

Більш того, за його словами, російські фахівці активно сканують український сегмент інтернету в пошуках уразливих місць. Виявивши їх, вони запускають шкідливі програми для втручання в роботу систем і мереж.

Як повідомляв "Апостроф", 9 березня Віктора Медведчука викликали на допит в СБУ. Він стосувався фактів, що містяться в нещодавно опублікованих розмовах Медведчука і колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова.