RU  UA

Ситуація кардинально змінилася: історик розповів, чому Путін не піде в наступ на Україну

Україна є "дрібною картою" для Росії в "війні" з Заходом, але дуже важливою. При цьому Росія не проводитиме кардинальних змін на лінії фронту на Донбасі.

Про це в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Оксаною Руно на Апостроф TV розповів російський історик, публіцист і політичний аналітик Валерій Соловей.

"Не дивлячись на всю риторику, не дивлячись на можливу інтенсифікацію бойових дій на лінії розмежування, швидше за все нічого кардинально не зміниться", - сказав він.

За його словами, для Росії занадто дрібно визнати, що вона знаходиться в стані війни з Україною.

Також він вважає, що у російського президента Володимира Путіна почав бути відсутнім морально-психологічний ресурс.

Як приклад він навів події в Білорусі.

"Стало зрозуміло, що ситуація розвивається абсолютно не в тому напрямку, як планували російські стратеги, включаючи російського президента. Але справа навіть не в цьому. Раптом з'ясувалося, що немає головного ресурсу - морально-психологічного - для того, щоб приймати ризиковані рішення.

Того особистого ресурсу, який був у Путіна в 2014 році, коли він приймав рішення щодо України. Ви це називаєте анексією, в Росії це називають поверненням Криму в рідну гавань і початком війни на Донбасі. Зараз цього морально-психологічного ресурсу у російського президента немає", - уточнив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не зважиться на військові дії на Донбасі з кількох причин - історик Валерій Соловей.