RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Печерський суд заблокував низку українських ЗМІ: всі деталі скандального рішення

Колишній керівник "Спецтехноекспорту" Павло Барбул намагається заблокувати роботу ряду інформаційних видань, прикриваючись скандальним рішенням Печерського районного суду. Ряд загальноукраїнських інтернет-провайдерів і мобільних операторів закрили доступ користувачів до центральних засобів масової інформації, серед яких опинилось інформаційне видання "Апостроф".

18 лютого суддя Печерського районного суду Тетяна Ільєва прийняла рішення за позовом Павла Барбула, за яким наклала арешт на майнові права інтелектуальної власності доменних імен 12 видань, серед яких опинились "Апостроф", "Главком", "Голос" та інші ЗМІ. Суд постановив блокувати їх роботу всім інтернет-провайдерам і мобільним операторам на території України.

Вже 10 березня старший слідчий Печерського управління поліції Василь Поплавський зазначив безпідставність претензій Павла Барбула, який назвав опубліковану інформацію "конфіденційною", прийнявши рішення про закриття кримінальної справи в зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

Проте, 24 березня, незважаючи на закриття провадження, мобільний оператор "Лайфселл", а також інтернет-провайдери Triolan і "Інформаційні технології" заблокували доступ читачів до "Апострофа" і інших видань, закривши до них доступ користувачів Інтернет на всій території України.

В результаті, читачі нашого видання, які користуються цими операторами, побачили напис "Доступ заборонено чинним законодавством. Шановний клієнт! Ми дотримуємося законів України і вимушені обмежити доступ до даного ресурсу".

Фото: Апостроф

"Судове рішення про блокування сайтів за вказівкою колишнього чиновника - це кричущий прецедент, який не має нічого спільного з дотриманням принципів свободи слова. Якщо так піде і далі, то будь-яке ЗМІ в нашій країні може бути закрито після клацання пальцем, на тій лише підставі, що його публікації не сподобалися людям з впливом", - завив головний редактор інтернет-видання" Апостроф "Денис Попович.