RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Скандал навколо глави КСУ: Зеленський скасував указ про його призначення

Президент Володимир Зеленський скасував указ, який був підписаний екс-президентом Віктором Януковичем 13 травня 2013 року, про призначення главою КСУ Олександра Тупицького. Відповідний указ підписаний сьогодні, 27 березня.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Указ Зеленського від 27 березня 2021 року "Про деякі питання забезпечення національної безпеки України" набрав чинності з дня його опублікування. Крім того, Також указом відміняється указ екс-президента від 17 вересня 2013 року про призначення суддею КСУ Олександра Касмініна.

В указі йдеться про те, що таке рішення було прийнято для того щоб забезпечити дотримання Конституції України, прав і свобод людини. Також там сказано, що указ забезпечує державну незалежність і національну безпеку громадян країни.

Стало відомо, що відповідно до законопроектом "Про національну безпеку України", демократичний конституційний лад є одним із пріоритетів національних інтересів України.

В кінці грудня 2020 року Зеленскьий підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді. Пізніше в КСУ Опублікував повідомлення, в якому йшлося, що указ Володимира Олександровича "юридично нікчемний", також його закликали скасувати.

Как писал “Апостроф” ранее, що Тупицькому загрожує в'язниця, у чому підозрюють главу Конституційного суду.