RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Сигнал для Росії: Зеленський провів розмову з генсеком НАТО

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та висловив стурбованість російською військовою активністю біля кордонів з Україною.

Про це він написав у Twitter.

"Я подзвонив президенту Володимиру Зеленському, щоб висловити серйозну стурбованість російської військової діяльністю в Україні та навколо неї і порушеннями режиму припинення вогню. НАТО твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Ми продовжуємо підтримувати наше тісне партнерство", - заявив Столтенберг.

Своєю чергою Володимир Зеленський подякував генсеку НАТО за увагу Альянсу до ситуації з безпекою навколо України і закликав країни - члени НАТО приділяти більше уваги питанням безпеки в Чорному морі і посилювати свою військову присутність в Чорноморському регіоні.

Як повідомляє прес-служба Володимира Зеленського, він також зазначив, що у відносинах з НАТО для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.

"Ми прагнемо до реформування нашої армії і оборонного сектора, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО - це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ", - сказав президент.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що концентрація російських військ на кордоні з Україною не повинна викликати занепокоєння інших країн, так як Росія, нібито не становить загрозу для інших держав.