RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Росія злякається": Кравчук назвав єдину країну, яка може зупинити Путіна

Глава української делегації в ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі Леонід Кравчук вважає, що вплинути на Росію можуть тільки США, президент яких Джо Байден, днями в телефонній розмові закликав главу РФ Володимира Путіна до деескалації на кордонах України.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Очікувати, що якась європейська країна може стати посередником і допомогти Україні налагодити відносини з Росією - це нереально. Є єдина країна, яку послухає Росія, не тому що вона така добра, а тому, що злякається - США. Штати будуть підтримувати Україну, і відзначили, що Росія повинна припинити провокації і прибрати свої війська, деокупувати наші території ", - зазначив Кравчук.

Він додав, що такої чіткої і зрозумілої позиції, яка сьогодні є у Заходу, у всій історії незалежної України ще не було. Кравчук наголосив, що Україна повинна бути готова до всього і зміцнювати свої війська. Крім того, кожен громадянин має бути готовий до захисту своєї землі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися нові кадри стягування Росією військової техніки до українського кордону.

Нагадаємо, міністр оборони України Андрій Таран назвав чотири ймовірних мети для стягування військ РФ до кордонів України.