RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Нові санкції РНБО: що відомо про фігурантів другого списку "контрабандистів"

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) на своєму засіданні у четвер, 15 квітня, запровадила другий пакет санкцій щодо осіб, причетних до контрабанди. У список з 12 осіб увійшов екс-очільник Одеської митниці Михайло Грібанов.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело в РНБО.

"Рада національної безпеки та оборони буде впроваджувати санкції до другої частини контрабандистів. Застосують санкції до 12 осіб", - заявив Володимир Зеленський після засідання РНБО в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЗМІ повідомляють про відомого фігуранта нового санкційного списку з числа екс-посадовців митниці.

"На засіданні були застосовані санкції стосовно осіб, причетних до контрабанди. Зокрема, під санкції РНБО потрапив колишній очільник Одеської митниці - Михайло Грібанов", - зазначив співрозмовник агентства.

Як відомо, Грібанов був призначений на посаду у березні 2020 року тодішнім головою Державної митної служби Максимом Нефьодовим, однак лише через два місяці був звільнений з посади у зв’язку з неефективністю роботи.

За інформацією видання "Страна", на засіданні РНБО 15 квітня затвердила другу частину списку санкцій "контрабандистів", в яку потрапили 12 осіб. Серед них відомий київський бізнесмен Сеяр Куршутов. Також туди увійшов Юрій Дворак (екс-керівник Київської митниці) і харківський бізнесмен Олександр Черепинський.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що "за ці 30 років в Україні з'явився пласт контрабандистів".

"Таке відчуття, що це як окрема професія. Хоча держава і не робила державного замовлення, але такі професії існують. Контрабандистами сьогодні займається Служба безпеки України, вони знають, скільки у них є паспортів, скільки громадянств, а багато хто з них дійсно мають подвійне громадянство або навіть три громадянства. З цією ситуацією ми розберемося, думаю, досить швидко", - додав Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", указом президента України Володимира Зеленського трьох українців, двоє з яких потрапили під санкції РНБО за причетність до контрабанди, позбавлено громадянства, готується їх депортація з країни.