RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У США ввели режим НС в сфері безпеки і пригрозили Росії новими санкціями

У четвер, 15 квітня, коли президент США Джо Байден підписав указ про введення нових санкцій проти Росії, він також оголосив режим надзвичайної ситуації в сфері національної безпеки у зв'язку з діями РФ проти зовнішньої політики і економіки Сполучених Штатів.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Я видав указ про національну надзвичайну ситуацію у зв'язку з нетиповою і надзвичайною загрозою національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів, яку представляють певні згубні дії уряду Російської Федерації", - йдеться в листі Байдена конгресу.

Серед звинувачень:

  • втручання у вибори в США
  • кібератаки
  • транснаціональна корупція для впливу на іноземні уряди
  • переслідування російської опозиції і журналістів за кордоном
  • підрив безпеки в країнах, важливих для національної безпеки США
  • порушення міжнародного права, включаючи підрив суверенітету і цілісності інших держав

Режим надзвичайної ситуації в сфері національної безпеки в США є підставою для введення санкцій.

У адміністраціі США відзначили, що вони розраховують, що санкції США за боргом РФ, які вступлять в силу 14 червня, позначаться на зростанні ВВП РФ, інфляції, ринку в цілому і можуть змусити Росію витрачати резерви.

Більш того, США готові вводити подальші суттєві довгострокові санкції проти РФ у разі продовження її недружніх кроків. А також Штати зберігають за собою право "відповісти" на можливу відповідь РФ на санкції.

У той же час, в Сполучених Штатах сподіваються на деескалацію і наголосили, що не хочуть подальшого погіршення відносин з Росією і вважають, що можна і потрібно його уникнути.

Як повідомляв "Апостроф", Північноатлантичний альянс та Європейський союз підтримали рішення США ввести нові санкції протии Росії у відповідь на кібератаки.