RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стало відомо, як вчинить Росія з українським консулом

Український дипломат Олександр Сосонюк, затриманий співробітниками ФСБ в Санкт-Петербурзі, буде висланий з території Росії.

Про це повідомляє Комерсант, посилаючись на свої джерела в МЗС РФ.

Оскільки консул перебуває під дипломатичним імунітетом, то його не можуть заарештувати.

За даними російських ЗМІ, консула Олександра Сосонюка, який був затриманий в ході спецоперації ФСБ, найближчим часом вишлють з Росії.

"Питання в тому, буде він оголошений персоною нон грата або обмежаться заявою про небажаність подальшого перебування в країні", - заявив один зі співрозмовників в МЗС.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі телеканалу Україна 24 підкреслив, що Київ найближчим часом буде "вирішувати питання про його повернення додому", а затримання Олександра Сосонюка він назвав "грубою провокацією".

"Зазначені дії російських правоохоронців є нічим іншим, ніж грубою провокацією, грубим порушенням всіх норм Віденських конвенцій. Наш дипломат ніяк не міг бути затриманий. Більш того, він не мав ніякого відношення до тих дій, які йому інкримінують. Найближчим часом МЗС визначиться з симетричною відповіддю відповідно до існуючої практики в таких ситуаціях", - підкреслив Євген Єнін в ефірі телеканалу.

Раніше ми розповідали, як в МЗС відреагували на затримання консула Олександра Сосонюка в Санкт-Петербурзі.