RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

"Санкцій недостатньо": Макрон жорстко висловився щодо протидії Росії

Санкцій щодо Росії через збройну агресію проти України недостатньо, і країнам Заходу потрібно окреслити "чіткі червоні лінії" у відносинах з офіційним Кремлем.

Про це в ефірі CBS заявив президент Франції Еммануель Макрон.

За його словами, міжнародне співтовариство дотримується "наївного підходу" щодо Москви.

"Те, що сталося кілька років тому, коли відбулося вторгнення до України, не було провалом дипломатії, "це був провал нашої колективної довіри до Росії", - підкреслив він і додав, що бездіяльність Заходу тільки підбадьорило Путіна.

Макрон впевнений, що введення санкцій після будь-якої "неприйнятної поведінки" президента Росії Володимира Путіна є логічним.

"Я думаю, що санкції самі по собі недостатні, але санкції є частиною пакета. Я віддаю перевагу конструктивнму діалогу, але щоб вести конструктивний і ефективний діалог, потрібна довіра", - продовжив президент Франції і закликав "визначити чіткі червоні лінії з Росією".

Більш того, лідер Франції підтримує ініціативу президента США Джо Байдена про налагодження діалогу з Москвою, але Путіним важливо бути чітким, коли мова йде про спірні питання".

Підсумовуючи, Еммануель Макрон додав, що стягування російських військ до кордону з Україною є "неприпустимим рівнем напруженості".

Раніше російський політолог Дмитро Орєшкін пояснив, чому Україні не потрібно боятися Путіна.