RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Німеччині пригрозили зупинкою "Північного потоку-2" в разі ескалації на Донбасі

У разі загострення ситуації біля кордонів України, куди Росія стягує війська, глава Європейської народної партії (ЄНП) Німеччини Манфред Вебер закликав зупинити газопровід "Північний потік-2".

В інтерв'ю редакційним об'єднанню Redaktionsnetzwerk Deutschland він наголосив, що Євросоюз повинен дати Москві "недвозначний сигнал".

"Якщо ситуація на сході України загостриться, то "Північного потоку-2" більше не можна буде дотримуватися", - зазначив Вебер.

Крім того він констатував, що Росія причетна до кібератак і кампаній з дезінформації, а також назвав її дії реальною загрозою для ЄС і Заходу.

Своєю чергою заступник голови фракції Вільної демократичної партії в Бундестазі Александер Граф Ламбсдорфф висловив думку, що Москва створює умови для військового втручання в ситуацію на Донбасі. Якщо це трапиться, він вважає за необхідне розширення санкцій проти РФ.

"Тоді проект газопроводу "Північний потік-2" повинен бути негайно зупинений, це абсолютно очевидно", - заявив політик.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден під час свого виступу з промовою в Білому домі, торкнувся "Північного потоку-2". За його словами, з самого початку він був проти цього проекту, але зараз поки "питання відкрите". Байден додав, що США все ще розглядають варіант введення санкцій проти "Північного потоку-2".